Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijska skupština uvodi elektroničko glasovanje, vijećnici dobili tablete

  U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije danas, 31. listopada 2019. godine, održana je 24. sjednica Županijske skupštine. Na dnevnom redu bila je 31 točka, među kojima su osobitu pozornost vijećnika dobile točke Izvješće Župana Osječko-baranjske županije o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Osječko-baranjske županije te Informacija o stanju i razvojnim mogućnostima turizma na području Osječko-baranjske županije.

  U „aktualnom satu“ pitanja i prijedloge postavili su vijećnici dr. sc. Nedeljko Bosanac, Željko Macanić, Marija Čačić, Ivica Mandić, Ivica Šimundić, dr. sc. Denis Ambruš, Andrej Jurić, Marija Dujić, Zvjezdana Tuma Pavlov i dr. sc. Vladimir Šišljagić, a kako župan Ivan Anušić zbog drugih službenih obveza nije bio nazočan na sjednici, odgovore je dao zamjenik župana Goran Ivanović.

  Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Osječko-baranjske županije, a time su ovoj sjednici dali i posebno obilježje. Naime, promjene Poslovnika Skupštine provedene su zbog noveliranja odredbi kojima se uređuje način rada Županijske skupštine, ali i stvaranja pravnih pretpostavki za uvođenje elektroničkog glasovanja na sjednicama Županijske skupštine, za što je u tijeku stvaranje tehničkih pretpostavki u okviru projekta informatizacije Velike vijećnice, koji Osječko-baranjska županija provodi u suradnji s Gradom Osijekom.

  Elektroničko glasovanje, kao suvremeni način javnog glasovanja, primjenjivat će se nakon završetka postupka javne nabave, koji je u tijeku, te instaliranja nove opreme, odnosno početkom sljedeće godine. Sjednica je ujedno bila posljednja na koju su pozivi i svi materijali dostavljani u tiskanom obliku na kućnu adresu vijećnika. Naime, danas su svim vijećnicima uručeni tableti, pa će pozivi i materijali za sljedeću sjednicu biti poslani na mail adresu vijećnika, dakle bez papira. Sve promjene Poslovnika, kao i informatizaciju rada Županijske skupštine, podržali su baš svi vijećnici, pa se u raspravi se čulo da „Poslovnik odgovara 21. stoljeću“, a donijet će značajne uštede te omogućiti brži i kvalitetniji protok informacija.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog