Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za projektnu dokumentaciju RDC osigurano 1,6 mil. kuna

  U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je uvodna konferencija za projekt „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće” na kojoj su govorili župan Ivan Anušić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling.

  Projektni prijedlog „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće” prijavljen je na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja, te je u travnju ove godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost Ugovora je 2,1 milijun kuna, a odnosi se na trošak izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u iznosu od 1,6 milijuna kuna, a ostatak na izradu Studije izvodljivosti, vidljivost projekta i druge troškove. Od ukupno prihvatljivih troškova bespovratna sredstva EU iznose 1,8 milijuna, odnosno 85 %, a preostali iznos osigurava Županija – 319.891 kuna, odnosno 15 %.
  – Regionalni distribucijski centar je projekt od izuzetno velike važnosti za poljoprivrednu proizvodnju na području Županije, ali i istoka Hrvatske, a uz primarne polučit će i niz drugih sekundarnih efekata. Bit će prijeko potrebna infrastruktura koja će našim poljoprivrednicima osigurati konkurentnost na tržištu, imat će uz to i edukativnu i savjetodavnu ulogu. Uz hladnjače, sortirnice, sušare i pakirnice konvencionalnih proizvoda, imat će i ekološku liniju te samoodrživost u energetskom smislu kroz solarne kolektore. Sredstva za projektnu dokumentaciju su osigurana, kao što će biti osigurana i za izgradnju samog objekta. Vrlo brzo očekujemo izdavanje građevinske dozvole te realizaciju projekta već u idućoj godini. Projekt bi trebao biti ogledni primjer za cijelu Hrvatsku, pa će se isti nakon naše županije graditi i na području ostalih županija. Vjerujem da će projekt pokrenuti poljoprivredu, malo i srednje poduzetništvo, obrte, OPG-ove jer će svima pružati konkretnu potporu, – rekao je župan Ivan Anušić te naglasio da projekt financiraju Vlada RH kroz fondove Europske unije te Osječko-baranjska županija.
  Regionalni distribucijski centar planira se graditi unutar zone Eko industrijske zone Nemetin i to kroz tri faze.
  Ukupni kapaciteti smještaja su 3.360 tona, od čega je 690 tona osigurano za ekološke poljoprivrednike.
  Procjena vrijednosti izgradnje Regionalnog distribucijskog centra iznosi oko 50 milijuna kuna, a uz sve prednosti koje donosi važno je naglasiti da će njegovom izgradnjom dodatno pospješiti i jedinstveni projekt Osječko-baranjske županije, Školski obrok za sve, vrijedan 19 milijuna kuna. Naime, namirnice za projekt besplatne prehrana svih učenika osnovnih škola, moći će se osigurati kroz javnu nabavu visoko kvalitetnih proizvoda spremljenih u RDC-e.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog