Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Svi smo pozvani na svetost”

  Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana  mnogi će se uputiti na groblja kako bi uredili grobove svojih najmilijih, položili cvijeće i zapalili svijeće.

  Svetkovina Svih svetih, uz Tijelovo, Veliku Gospu i Božić, jedna je od četiri velike i važne svetkovine, upozorava župnik Tomislav Ćorluka.

  „Kada danas govorimo o svecima možda imamo krivo mišljenje ili krivu sliku da su to neki ukočeni ljudi, možda gledamo kamene ili drvene kipove s nakrivljenim glavama , ali to su ljudi koji su živjeli naš život. Dakle, od sitnica se sastoji naš život, ne moramo čekati neke izvanredno velike stvari, a neki sveci su zaista učinili velika izvanredna djela, promijenili su tijek povijesti, ali većina njih su učinili ona sitna djela s puno ljubavi, svoje redovite dužnosti, poslove, bilo kućne bilo na radnom mjestu, u obitelji, na ulici, u društvu. Eto, pošteno, savjesno, odgovorno, s puno ljubavi, znali su da je put svetosti zapravo slijediti Krista, živjeti njegovo Evanđelje, biti predan Bogu, raditi za opće dobro i sa sviješću da samo svi pozvani na svetost, da smo po krštenju posvećeni, da je svetost moguća za sve; i za muške i ženske i mlade i stare. I kao što svaka znanost, akademija ima svoje odlikovane, sportaši svoje prvake, zlatne medalje i pehare, tenisači svoje liste, pjevači svoje top liste, tako i mi kao vjernici imamo svoje uzore koji su naši zagovornici, pomoćnici i uvijek nam je njihov primjer poticaj da i mi budemo takvi”, pojašnjava velečasni Ćorluka.

  Svetkovina Svih svetih je i crkveni god đakovačke Župe Svih svetih.

  Sutra je u katedrali nedjeljni raspored svetih misa, a u crkvi Svih svetih danas u 17 sati počinje euharistijsko klanjanje koje završava u 23:30 svetom misom. Večeras je, kako kaže župnik Ćorluka, Noć otvoreni vrata crkvi.

  Sutra je u crkvi Svih svetih kirvajska sveta misa u 11 sati.

  Na Dušni dan  sjećamo se naših najmilijih i posjetom njihovim posljednjim počivalištima odajemo im dužno poštovanje i zahvalnost.

  Sveta misa na groblju na blagdan Svih svetih je u 16 sati, a na Dušni dan u 8 i u 16 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog