Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za Program školskog mednog dana 1,1 milijun kuna

  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu.

  Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, a pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe.

  Pozivom je osigurano 1,1 milijun kuna za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola.

  Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola 9. prosinca 2019., povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

    Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2019. godine, a svrha Programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

  Potreba za Programom proizlazi također iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani. U 2018. godini u programu je sudjelovalo 826 osnovnih škola s 36.342 učenika prvih razreda kojima je podijeljen med  190 pčelara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog