Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lisica na terasi, a lovcima kradu hvataljke

  Pojava lisica u naseljenim mjestima unazad nekoliko godina postala je već uobičajena pojava.. Tako žitelji Račanove ulice i ovoga ljeta javljaju da se jedna lisica redovito pojavljuje u tom dijelu grada, a sinoć je iznenadila našu sugrađanku Tatjanu Bajs na njezinoj terasi.

  Sinoć oko 22:30 sjedila sam vani na terasi, bila sam sama, pogledala sam lijevo i primjetila lisicu koja je išla prema meni…, došla mi je pravo do stola i tada sam počela vrištati i uspaničarila sam se, naravno. Viknula sam „lisica”, a zatim je ona preskočila ogradu, spustila se u dvorište, stajala još malo u dvorištu i onda je otišla na drugu stranu i poslije toga se više i ne sjećam ništa jer sam bila šokirana zato što se ona ljudi ne boji. Ona prilazi svakom čovjeku, ja sam sjedila, a ona je došla do mene….”, prepričava, još uvijek pod tim dojmom, Tatjana Bajs.

  Prisjeća se da se lisica u Račanovoj ulici pojavila i ranijih godina, a jednu su i uhvatili iza njezina dvorišta.

  Znači, sada se ponovo pojavila, djeca su je vidjela samo što ja nisam povjerovala dok mi se sinoć nije pojavila na terasi. Strahujemo jer se djeca vani igraju, a lisica tu šeta.., mislim da treba nešto poduzeti”, kaže naša sugovornica.

  Đakovački lovci, kako ističe Miroslav Galić, nisu iznenađeni pojavom lisica. Prate ih i uvijek reagiraju, kako kaže, postavljanjem hvataljke . No dogodilo se da im nestane hvataljka.

  Postavimo hvataljku i dođemo prekontrolirati je li ima što u njoj, a nema ni lisice ni hvataljke. Nestala, upravo iz Račanove ulice i to je problem, ali nije nam samo ta hvataljka nestala. Nestalo nam je u zadnjih četiri godine pet hvataljki”, rezignirano kaže Galić ističući da hvataljka nije ni tako jeftina. No, i pored toga, đakovački lovci, kako ističe Galić, postavljaju i dalje hvataljke jer je to jedini način da se riješe lisica. Svi drugi načini su, kako tvrdi, nedozvoljeni.

  Dodaje da se lisice u gradu pojavljuju zato što je previše otpada, zapuštenih parcela.

  U tim napuštenim kućama i predjelima imaju mir, sve uvjete, baca se previše hrane i lakše im je doći u gradu do hrane nego u polju”, kaže Galić navodeći također da je po ljeti teže uhvatiti lisicu jer joj je dostupno više hrane.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog