Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vjeronauk u procesu kurikularne reforme

  U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje u Splitu je u ponedjeljak s radom započela Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.

  Tristo i četrdeset sudionika okupilo se u prostorijama splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa kako bi tijekom dva radna dana aktivno sudjelovalo u tri tematska predavanja i tri pedagoške radionice na okvirnu temu „Katolički vjeronauk u procesu kurikularne reforme“.

  U ime Hrvatske biskupske konferencije nazočnima se obratio predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Uz riječi ohrabrenja vjeroučiteljima pred početak još jedne školske i vjeronaučne godine, nadbiskup Hranić također je upozorio na svojevrsne pokušaje korištenja obrazovne reforme u dnevno-političke svrhe i interesno-ideološka nadmetanja. Stoga je podsjetio kako je školski vjeronauk, bez obzira na sve didaktičko-metodičke promjene, i dalje postojan u svojim teološkim, antropološkim i religijsko-pedagoškim obilježjima.

   

   

  Foto: NTU/IKA

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog