Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Most prikuplja potpise za inicijativu “Vodu u Ustav”

  Most nezavisnih lista pokrenuo je peticiju, odnosno prikupljanje potpisa za svoju ustavnu inicijativu da „voda uđe u Ustav kao osnovno ljudsko pravo i da se svim građanima Republike Hrvatske omogući pristup pitkoj vodi i da opskrbu vodom vrše javni poslužitelji”. To isto je, kako je na konferenciji za novinare rekao Nikola Grmoja, učinila i susjedna Slovenija, a i neke druge zemlje idu u tom smjeru.

  Smatramo da su pritisci međunarodnih korporacija prema izvorima vode i prema privatizaciji izvora vode sve veći, trebamo zaštiti bogatstvo kojim je hrvatska jako bogata i u tom smislu želimo prikupiti potpise građana, dobiti potporu s kojom ćemo ići prema predsjedniku Sabora kako bismo izvršili pritisak na vladajuće da se donesu izmjene Ustava. Imamo potporu cjelokupne oporbe, ali i dijela vladajućih zastupnika”, konstatirao je Grmoja.

  Poučeni iskustvom energetike i INE te pritiscima i najavama oko poljoprivrednog zemljišta, strahovanja od privatizacije su opravdana i realna i stoga, kako zaključuje Grmoja, treba zaštiti jedno od rijetkih nacionalnih bogatstava po kojem smo poznati i koje je još uvijek u našem vlasništvu.

  bty

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog