Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uz izraze sućuti i nadbiskup Hranić upozorava na zahtjevnost i delikatnost rada socijalnih službi

  U povodu tragičnog događaja u đakovačkom Centru za socijalnu skrb, jučer se s izrazima sućuti zbog poginule socijalne radnice i molitvom za ozdravljenje njezina teško ranjenog kolege oglasio i nadbiskup Đuro Hranić, istaknuvši kako taj događaj, nažalost, na krajnje tragičan način, snažno upozorava na važnost socijalnih službi te na veliku zahtjevnost i delikatnost njihova rada.

  Upravo se te službe u sve većem broju moraju suočavati sa životnim stvarnostima ljudi koji se nalaze u najrazličitijim potrebama, problemima i opasnostima, bilo da je riječ o djeci, mladima ili odraslima i starima. Zato je cijela društvena zajednica pozvana pružiti adekvatna sredstva i oblikovati što jasniji i učinkovitiji sustav potreban za njihov rad, navodi nadbiskup.

  U tome je kao jedno od neizostavnih pitanja uključeno i pitanje sigurnosti i zaštite samih socijalnih radnika, jer je riječ o radu koji često uključuje izuzetno osjetljive i rizične situacije. Sve to, kaže nadbiskup, iziskuje još mnogo veću pozornost i sustavniju umreženost djelovanja ustanova i službi koje su, uz centre za socijalnu skrb, uključene u rješavanje teških i osjetljivih životnih stanja sve većeg broja osoba. I Đakovačko-osječka nadbiskupija dat će svoj doprinos kroz redovito pastoralno djelovanje, osobito preko svojih ustanova i službi, a spremna je još i više i sustavnije surađivati kroz partnerski odnos s drugim ustanovama u našem društvu, poručuje nadbiskup Đuro Hranić. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog