Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljen projekt “Prevencija ovisnosti- alkohol, pušenje, droge”

  Jučer je u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ održana je prezentacija projekta „Prevencija ovisnosti – alkohol, pušenje, droge“ koji je proveden tijekom šk. god. 2018./19. Projekt je sadržavao niz aktivnosti koje su s učenicima provodili stručni suradnici škole, a u projekt su bili uključeni učenici 7. i 8. razreda.

  Cilj ovog projekta, kako je istaknula psihologinja Ljilja Runje, bio je pomoći učenicima da u procesu odrastanja spoznaju utjecaj vršnjačkih skupina, prepoznaju rizična ponašanja, nauče kako se oduprijeti lošem pritisku vršnjaka te njegovati svoje pozitivne navike i povezivati ih s vršnjacima na pozitivan način.

  U sklopu projekta održana su predavanja za učenike i roditelje te pedagoške radionice, parlaonica i kviz za učenike. Projekt će završiti predavanjem „Suvremeni pristupi liječenju ovisnosti“ za učitelje na Učiteljskom vijeću, 3. srpnja 2019. koje će održati dr. med. spec. Ivan Ramčić, psihijatar koji radi u đakovačkom Domu zdravlja.

  Predavanja za učenike 7. razreda na satu razrednika održali su učenici 8. razreda. Učenici su prezentirali odabrane teme „Učenje socijalnih vještina – pripremljeni za rizične situacije“ i „Zdrave životne navike“.

  Dana 7. lipnja 2019. godine u sklopu Projekta održana je parlaonica za učenike 7. razreda „Reci NE i budi svoj“.

  Ravnatelj Ante Andabak uručio je zahvalnice učenicima 8. razreda koji su u Projektu bili vršnjaci pomagači.

  Foto: OŠ IGK

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog