Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osam knjiga konkurira za nagrade “Julije Benešić”

  Nakon sinoćnjeg otvorenja i predstavljanja Zbornika prošlogodišnjih susreta te knjige Josipa Palade „Olovna vremena”, romana Adama Rajzla „Martin Tišljer” i knjige slovenskog autora Zorana Predina „Glavom kroz zid”, danas je u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera nastavljen program ovogodišnjih 22. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara.

  Ovogodišnje susrete obilježilo je sedam književnih i jedan glazbeni program, istaknuo je Mirko Ćurić, posebno istaknuvši obilježavanje 25. obljetnice smrti poznatog jezikoslovca Zlatka Vincea kroz predstavljanje knjige „Rasprave i članci” čiji autori su Vatroslav Kalenić, Vladimir Anić i Zlatko Vince.

  Predstavljena je i knjiga „Skrb za duh nacije, Prilozi za povijest nakladništva Matice hrvatske” koju su uredili Damir Barbarić i Stjepan Damjanović te roman „Katedrala” Karl-Jorisa Hyusmansa u prijevodu Božidara Petrača.

  Bilo je riječi i o ovogodišnjim nagradama „Julije Benešić” za koje konkurira 8 knjiga, a odluka o lauretaima bit će poznata početkom listopada, a nagrade će biti uručene 22. studenoga u Đakovu, najavio je Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog