Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mlade zainteresirati za nove tehnologije

  U Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata održana je prezentacija solarnih vozila Soela 2019., a predstavljen je i rad Sekcije za svemirsku tehnologiju u srednjim školama Republike Hrvatske. Prezentaciju je održao profesor Stevče Arsoski, voditelj projekta i pokretač utrke solarnih vozila Soela te voditelj Sekcije za svemirsku tehnologiju iz Tehničke škole Sisak.

  „U tom projektu sudjeluju 22 škole iz Hrvatske, osječki FERIT i jedna ekipa iz Slovenije i jedna iz BiH, a namjera nam je širiti te aktivnosti u svim srednjim školama jer ti programski sadržaji još uvijek nisu toliko zastupljeni u školskim programima, a trebali bi biti uključeni u sustav redovnog obrazovanja na neki načine u neke predmete u određenom obimu”, zaključuje Arsoski.

  Cilj prezentacije i druženja s učenicima Srednje strukovne škole je animirati ih za STEM područje i nove tehnologije za kojima iz dana u dan raste potreba za stručno osposobljenim kadrovima. S tim u vezi profesor Željko Hederić s osječkog FERIT-a istkanuo je da trenutno Europi nedostaje oko 1,5 milijun radnika iz tog područja.

  Suorganizator današnje prezentacije u Strukovnoj školi Antuna Horvata je Zajednica tehničke kulture grada Đakova kojoj je također cilj, kako je kazao Danko Kočiš, senzibilizirati mlade za nove tehnologije kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog