Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mario Zubčić svojim biciklom i u Đakovu

  Matija Korvin, jedna od najmoćnijih i najbogatijih kraljeva u Europi svog vremena, izabran je za hrvatsko-ugarskog kralja 1458. godine. U to doba još nije imao ni navršenih 15 godina života, no u povijesti ga pamte kao jednog od najomiljenijih hrvatsko-ugarskih kraljeva.

  Upravo je broj 1458, broj kilometara koji je Mario Zubčić prešao s biciklom u zadnjih 9 dana, provevši u prosjeku 6,5 sati na biciklu u danu. Nažalost cilj od 2020 kilometara nije ostvaren no to nitko ne može, niti neće zamjeriti ni Mariu ni njegovom timu, jer su uvjeti na većini etapa bili više za vaterpolo nego za biciklizam. Nije ga vrijeme štedilo, a kada smo mislili da je kiša u prvoj etapi najgore od vremenskih neprilika par dana kasnije dočekao ga je ledeni Zavižan gdje je priroda pokazala sve svoje čari i kako je moguće da u roku od 12 sati temperatura padne za čak 15 stupnjeva. Sve ovo i ne bi bilo toliko nevjerojatno da se nije radilo o mjesecu svibnju.

  Kao što je i puno puta naglašavano cilj ovoga projekta je, uz promociju Hrvatske kao biciklističke destinacije, dizanje svijesti o sigurnosti biciklista na cestama te je upravo zbog toga Mario preskočio neke etape kako ne bi dovodili, dionike cestovnog prometa i samoga biciklista, u opasnost.

  Iako nas vrijeme nije poslužilo, uspjeli smo prikazati sve čari lijepe naše, od kiše. sunca, bure, juga pa čak i snijega, od mora, brda i dolina. Upravo ova raznolikost je ono što našu Hrvatsku čini posebnom i privlači svake godine sve veći broj turista, te nadamo se svake godine sve više ciklo-turista.

  Mario Zubčić nakon finalne etape: „I 9. posljednja etapa je uspješno riješena. Osijek-Našice-Čepin-Đakovo-Vinkovci-Vukovar-Ilok. 229km. Sve je bilo više nego savršeno. I fizički i psihički sam u puno boljem stanju nego što sam pretpostavljao da ću biti. Umora gotovo da i nema, što je samo dokaz vrhunski odrađenih priprema. Ponosan sam i na sebe, ali i na svih 7 ljudi koji su bili samnom proteklih 9 dana. O svemu tome sutra, prekosutra, kad se sve skupa malo slegne.“

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog