Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova oprema za dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić jučer je potpisao ugovore o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“.

  Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 23,8 milijuna kuna koji se provodi od 1. prosinca 2017. godine i traje do 1. lipnja 2020. godine. Infrastrukturni radovi vrijedni su osam milijuna kuna, a oprema 13 milijuna kuna, s time da je iznos bespovratnih sredstava koji financira Europska unija 20 milijuna kuna (85 %). Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjeluje u projektu s 2,47 milijuna kuna, a ostatak od 1,40 milijun kuna sufinancira Osječko-baranjska županija.

  Jučer su potpisani ugovori o nabavi opreme u vrijednosti 5,3 milijuna kuna, što je dio od opreme ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna, dok je za građevinske radove, dogradnju i proširenje ambulanti izdvojeno osam milijuna kuna. Do kraja ljeta projekt će biti u cijelosti završen te ugrađena oprema za dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu u svim domovima zdravlja na području Osječko-baranjske županije – rekao je župan Anušić.

  Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak kaže da se oprema raspoređuje na šest domova zdravlja; Osijek, Našice, Đakovo, Donji Miholjac, Beli Manastir i Valpovo, sukladno njihovim potrebama. – Oprema je namijenjena prvenstveno za obiteljsku medicinu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog