Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Marko Funarić osvojio drugu nagradu

  Marko Funarić, učenik đakovačke Glazbene škole koja djeluje pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić” osvojio je drugu nagradu u svojoj kategoriji na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održava od 5. do 13. travnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u disciplinama glasovir, gitara, solfeggio, orgulje, bisernica, brač, mandolina, suvremeni ples i orkestri.

  Ovo je jedno od najpriznatijih i najprestižnijih natjecanja u našoj državi, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u okviru Centra izvrsnosti.

  Marko Funarić, učenik profesorice Brigite Menrat, nastupio je u disciplini klavir 1. kategorija osvojivši visokih 97,14 bodova, a u njegovoj kategoriji sudjelovalo je 15 najboljih mladih i talentiranih klavirista iz cijele Hrvatske pa je time uspjeh još veći.

  Ovim uspjehom đakovačka glazbena škola još jednom se uvrstila među najbolje klavirske odsjeke u Republici Hrvatskoj. 

  Članovi ocjenjivačkog suda bili su Ruben Dalibaltayan (predsjednik), Vesna Podrug Kossjanenko, Srđan Filip Čaldarović, Katarina Krpan i Vladimir Babin, redom priznati klavirski pedagozi i renomirani umjetnici.

  Tekst i foto: B. M.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog