Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici Ekonomske škole u STEM projektu “Innovate your dreams 2019.”

  Učenici Ekonomske škole uključili su se u Međunarodni STEM projekt “Innovate your dreams 2019.” autora Khurrama Whiza iz Pakistana i Ranie Lampou iz Grčke, ovogodišnje finalistice za nagradu za najbolju nastavnicu svijeta.

  Motivacija za projekt nastala je na temelju istraživanja koje je zaključilo da će „65 posto djece koja danas ulaze u osnovnu školu na kraju završiti u potpuno novim vrstama poslova koji još ne postoje“.

  Cilj projekta je pomoći učenicima da se pripreme za izazove budućnosti kroz razvijanje vještina koje će im biti potrebne za uspješnije snalaženje u budućim zanimanjima.

  Trenutno je u projektu aktivno oko 50 zemalja svijeta što uključuje 2.000 nastavnika i oko 100.000 učenika.

  Ekonomsku školu u ovaj međunarodni STEM projekt uključila je nastavnica biologije i kemije Brankica Radonić i tako se priključila timu od 51 učitelja iz Republike Hrvatske pod vodstvom koordinatora Ive Žikića, profesora matematike i informatike iz Pule.

  Nastavnici –sudionici projekta na svojim fb profilima imaju prepoznatljiv logo projekta i zajedničku grupu preko koje objavljuju zadatke, ideje i učeničke radove, razmjenjuju iskustva i povezuju učenike s vršnjacima iz ostalih zemalja.

  Svaki tjedan učenici dobivaju novi zadatak.

  Tim Ekonomske škole predstavljaju: Zvonimir Alduk, Sara Kovač, Barbara Puljić, Valeria Čudina, Kristina Krnjić, Lucija Knezović, Iva Fekete, Ana Ursić, Ivona Rašić, Petar Jarčević, Bartol Ilakovac, Lana Kružić, Lorena Nerovčić, Ema Marinčić i Lana Lešić koja je za potrebe projekta odgovornost preuzela pri snimanju filma za učenike iz Makedonije, Egipta i Kenije.

  Do sada su promišljali o zanimanjima budućnosti koja će biti omogućena napretkom tehnologije i tražili moguća buduća rješenja za trenutno postojeće probleme poput zagađenja, siromaštva, ratova i prekomjernih iskorištavanja prirodnih resursa.

  Tako su se u našoj školi pojavili dizajneri odjeće koja štiti od UV zraka i funkcionalne odjeće s gadgetima, upravitelj robotima koji čiste podmorje, znanstvenici koji ubrzavaju rast šuma, savjetnici za alternativnu energiju i mnogi drugi.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog