Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Papa Franjo putuje u Makedoniju

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 1. ožujka svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji poziv i poticaj na sudjelovanje u pastoralnom pohodu pape Franje Skopju, koji će se održati 7. svibnja, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.

   “Naglašavajući kako je s radošću primio vijest da će papa Franjo uskoro, u utorak, 7. svibnja pohoditi Skopje, grad u sjevernoj Makedoniji, nadbiskup Hranić istaknuo je znakovitost gesla pohoda „Ne boj se stado malo!“ u kojemu se krije činjenica brojčano male zajednice katoličkih vjernika u toj zemlji, ali i trajno pouzdanje u Božju ljubav. Podsjetio je i da je sv. Majka Terezija rođena u krilu skopskoga „malog stada“ te je pojasnio: „Na susret sa Svetim Ocem u Skopje, i nas iz Hrvatske, veoma srdačno poziva domaćin Papina pohoda, biskup u Skopju mons. Kiro Stojanov. U njegovu pozivu prepoznajemo odraz naše povezanosti i solidarnosti sa svećenicima, vjernicima i zajednicama u Skopskoj biskupiji te grkokatoličkoj Strumičko-skopskoj eparhiji. Prepoznajemo također i odjek vrijedne uzajamne suradnje kroz povijest, u kojoj osobito vrijednu baštinu predstavlja potpora makedonskome narodu našega biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Stoga vas, draga braćo svećenici i vjernici, ovim posebnim pismom potičem i pozivam da se pridružimo hodočašću i susretu sa Svetim ocem u Skopju 7. svibnja ove godine. Uz izvanredno iskustvo crkvenoga zajedništva, ovo će nam hodočašće pružiti i vrijednu priliku susreta s lijepim makedonskim krajem, narodom i kulturom.“

  Sve potrebne obavijesti, detaljni program koji uključuje središnje euharistijsko slavlje s Papom, susret s mladima i osobama posvećenoga života, kao i sve ostale upute moći će se uskoro pronaći na posebnoj mrežnoj stranici „Papa u Makedoniji“. Za informacije i pojašnjenja na raspolaganju je Središnji ured Pastoralnoga centra u Đakovu (031/802-227; pastoralni.centar@djos.hr).

  Župnici su pozvani da u svojim župama vjernicima najave ovo hodočašće i potaknu na sudjelovanje te, u koordinaciji s dekanima, poduzmu potrebne korake oko organizacije hodočašća. Dekani su pozvani do Velikoga četvrtka, 18. travnja 2019., a najkasnije do Vazmenoga utorka, 23. travnja, u Pastoralni centar u Đakovu prijaviti broj hodočasnika iz župa dekanata, s ostalim podatcima koji će biti potrebni, prema uputama koje će stići iz Skopja”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog