Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Katedrala uskoro otvorena cijeli dan, traže se pazitelji

  Đakovačka katedrala u dogledno bi vrijeme, kako najavljuje župnik Tomislav Ćorluka, trebala biti otvorena cijeli dan.
  Naime, potaknuti nadbiskupovim zahtjevom i sve većim interesom hodočasnika i turista, u katedralu bi se uskoro moglo ući tijekom cijelog dana, a za realizaciju te ideje potrebno je osigurati određeni broj pazitelja-volontera, ističe župnik Ćorluka.
  „Katedrala je i dosad veći dio dana bila otvorena, jedino je između 12 i 15 sati, kada sestre sakristanke odu na ručak ili kada imaju svoj program onda je u to vrijeme zatvorena. Ali, po potrebi je bila otvorena po cijeli dan, dakle i u to vrijeme, ako su nailazili neki hodočasnici, ako su neki veliki blagdani, ako su hodočašća i u sličnim situacijama. Evo, da bi ona bila cijeli dan otvorena svakako da treba još volontera, onih koji su spremni biti između 12 i 15 sati ovdje, malo čuvati, malo se pomoliti, malo pokazati turistima ako treba nešto, pustiti ih unutra ili vani da iziđu, a dobro dođe i njima to nekakvo vrijeme jer uvijek ima onih ljudi koji su u zdravlju, koji su možda u mirovini, slobodni što se tiče posla i mogu povremeno jedan sat odvojiti. Mislim da je to korisno za sve njih, ali i za župljane i hodočasnike i turiste koji dolaze u Đakovo pa neće morati gledati na sat kada je katedrala zatvorena, a kada otvorena”, pojašnjava župnik Ćorluka ističući da je želja da se ta ideja realizira što prije.
  „Nama se pomalo već javljaju, nekoliko se osoba već javilo, a evo koristim i ovu prigodu da pozovem sve one koji su voljni biti pazitelji katedrale da nam se prijave ili one koji znaju druge osobe koje bi mi mogli pitati, a sami se boje prijaviti. Sve ćemo pozvati i objasniti o čemu se radi, napravit ćemo jedan sastanak i raspored da to funkcionira”, kaže župnik Ćorluka.
  Mnogi su se i ranije čudili, posebno turisti, što katedrala nije otvorena cijeli dan, kao što je to u drugim turističkim mjestima.
  „Uvijek je tu problem taj što za to treba i snaga jer ne mogu sestre same, niti zvonar, odnosno nije to moguće od samog jutra do kasne večeri svaki dan dežurati, netko se i razboli, a sestre su trenutno i na duhovnim vježbama, i stalno ima nekih poteškoća. Znate, treba to organizirati, čak i financijski kada bi neku osobu platili da bude tu na raspolaganju, a evo pokušat ćemo s volonterima i nadam se da će to nekako funkcionirati”, zaključuje župnik Tomislav Ćorluka.


  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog