Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pas napao dječaka u Strossmayerovom parku

  Dvanaestogodišnji Borna Cindrić, učenik petog razreda Osnovne škole Vladimir Nazor, još dugo će pamtiti subotnji povratak s rukometnog treninga oko 13 sati kada ga je u Strossmayerovom parku napao i ozlijedio pas.

  Bornu smo zatekli danas u krevetu jer, kako kaže, ne može na nogu bez štaka. Borna se u subotu s treninga vraćao s prijateljem i prolazili su kroz Veliki park u kojem su, kako se prisjetio, vidjeli dva psa, jednog većeg smeđeg i jednog manjeg crnog.

  “Veliki se zaletio na mene i kada je došao na nekoliko metara počeo je režati i ja sam shvatio da će me napasti i počeo sam bježati. On je skočio na mene i srušio me i kako me srušio ugrizao me za nogu… Shvatio sam da će će ići na glavu i tijelo i počeo sam ga lupati po glavi plastičnom bočicom koju sam imao u ruci, a moj prijatelj je pobjegao. Uspio sam se obrati, ali me na jednoj nozi ugrizao, a na drugoj ogrebao… Kako sam se borio vidio sam i nekoliko ljudi u blizini kako gledaju i nije mi to jasno…. jer sam se ja cijelo vrijeme branio i vikao “upomoć” i neka teta je došla, uzela granu i otjerala pse…”, prepričava subotnji napad Borna.

  Borni je pomoć pružena u đakovačkoj Hitnoj i u osječkom Kliničkom bolničkom centru gdje ga je odvezla majka Nevena koja je još uvijek ogorčena i šokirana.

  “Još uvijek sam šokirana cijelim događajem jer je Bornin prijatelj dotrčao i rekao da je Borna na hitnoj i da su ga izgrizli psi , a ja sam malo dijete ostavila s njim i otrčala na hitnu gdje su rekli da mora za Osijek. Ja sam i danas šokirana događajem i ne mogu se smiriti jer mogle su biti i veće posljedice”, vidno uzbuđena kaže Bornina majka Nevena koja je i ovu prigodu iskoristila da se zahvali gospođi Ivanki koja ga je spasila, a koju su kasnije pronašli.

  “Da ona nije naišla, ja ne znam kako bi to završilo i ogorčena sam na grad…, ogorčena sam zato što je taj pas prijavljivan, a to smo saznali tako što smo sami organizirali akciju. Taj pas je prijavljivan policiji, napado je već što znači da se to moglo suzbiti prije. Psi nekontrolirano šeću gradom, nekontrolirano šeću parkom, mi volimo životinje, imamo pse, ali mislim da mora postojati neki nadzor. Evo, dogodilo se, može se opet dogoditi, i ja se nadam da ćemo tog psa naći da se to spriječi”, ogorčena je Bornina majka koja nakon ovoga napada više strahuje za njegove psihičke posljedice.

  “Fizičkei će se oporaviti, psihički će trebati više vremena to je sigurno, ali želimo neku zaštitu, želimo da nam djeca budu sigurna. Roditelji se javljaju, svi su ogorčeni na to…”, tvrdi Bornina majka.

  Jednako šokiran je i Bornin otac Saša koji se, s obzirom da je pomorac, u vrijeme napada nalazio u Zadru.

  “Šok isto, supruga mi javlja za napad, a ja daleko i ne mogu pomoći. No, nadam se da ćemo tog psa uhvatiti, ne želimo ništa drugo nego da se taj pas makne, želimo da se svi psi maknu koji nemaju brnjicu, ogrlicu i povodac, da se nešto pokrene u gradu i da se to riješi i da su nam djeca sigturna”, kaže Bornin otac dodajući kako se najvjerojatnije radi o “belgijskom ovčaru svjetlije smećkasto-žućkaste srednje dlake s crnom njuškom i crnim ušima bez ogrlice”.

  O napadu psa na dječaka Bornu obaviještena je policija, Veterinarska inspekcija, komunalni redar i Ivica Paponja.

  Nakon što je medicinski zbrinut, Borna je i dalje pod nadzorom liječnika, primio je prvo cjepivo protiv bjesnoća, a treba još dva iako su, kako kaže njegova majka, u bolnici rekli da ne treba dok se uhvati psa radi promatranja.

  “Nećemo stati dok se pas ne nađe, bio nečiji ili ne bio, mislim da takvom psu nije mjesto na ulici jer što da je bilo neko manje dijete, što da je bio naš mali sin, to bi bile još gore posljedice…” rezignirano zaključuje Bornina majka Nevena Cindrić.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog