Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OŠ Matija Gubec u projektu “Svi Gupčevi jezici”

  Osnovna škola Matija Gubec Piškorevci uključila se u zanimljiv europski projekt “Svi Gupčevi jezici” čiji je pokretač Osnovna škola Matije Gupca iz Zagreba. Ideja je bila okupiti sve škole koje nose naziv ovog heroja, a svaka škola imala je zadatak predstaviti svoje jezične posebnosti. Povodom godišnjice Seljačke bune i pogibije njenog vođe Matije Gupca, sve škole su se 6. veljače 2019. našle u video pozivu gdje su predstavili svoje škole.

  Piškorevčani su školu predstavili po perkovačkom govoru koji je nematerijalno kulturno dobro RH te po rusinskom jeziku kao jeziku nacionalne manjine ovoga kraja. Učenici škole tim su povodom snimili video koji se može pogledati na Youtube kanalu.

  To, kako navodi pedagoginja škole Barbara Glavina, nije prva suradnja s istoimenim školama. Već tri godine surađuju sa školom u Tavankutu te su uključeni u njihov projekt “Bogatstvo različitosti”. U sklopu projekta svake godine učitelji i učenici škole međusobno se posjećuju kako bi bolje upoznali običaje i kulturu različitog kraja. Upravo su prije dva tjedna ravnatelj i nekoliko učitelja posjetili Tavankut gdje su dogovorili nastavak suradnje kroz nekoliko aktivnosti. Novi susret najavljen je već za travanj kada kreće nastavak spomenutog projekta povodom kojega će u posjet zajedno s učiteljima ići i nekoliko učenika.  

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog