Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Napušteni objekti, zapušteni vrtovi i odbačena hrana uzrok pojavi lisica u gradu

  Predsjednik Lovačkog društva Đakovo Miroslav Galić izvijestio nas je da su lovci jučer postavili zamku u dvorištu u kojem se u utorak pojavila lisica.

  Uzrok sve učestalijoj pojavi lisica u gradu je sve veći broj napuštenih kuća i zapuštenih vrtova, tvrdi Galić.

  “Ima previše napuštenih objekata, stambenih kuća, zapušteni vrtovi, zapuštene površine, tu se nastane voluharice, štakora ima puno, a to je lisici osnovna hrana i to je privlači i dolazi, pravi svoj brlog  u tom napuštenom i nitko je ne uznemirava i zato se i nastanjuje sve više i više u gradu. Osim toga, ima i previše odbačenog razno raznog smeća, ima dovoljno hrane, ljudi je ne tjeraju nego se sklanjaju od nje tako da se ne osjeća nimalo ugroženom i sve više i više se približava centru grada”, kaže predsjednik Lovačkog društva Đakovo dodajući da su se lisice ranije držale podalje od naselja.

  “Ranije toga nije bilo u takvom obliku, ali svi europski gradovi, sve periferije i industrijske zone su pune lisica. Mi dosad imamo desetak dojava, većina je s periferije, a ima čak i u centru i ne možemo ništa poduzimati osim što imamo hvataljke za lisice i kada se uhvate prenosimo ih u polje i tamo ih puštamo. Dosad smo postavili u Industrijskoj zoni, u Dračicama, prema dragotinskom putu i jedna je u Novom centru i jutros smo dobili dojavu da je nešto uhvaćeno, no bila je to mačka”, objašnjava Galić.

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog