Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Treba li gradonačelnik Mandarić dati ostavku zbog afere “John Smith”?

  U rujnu 2018. godine Đakovo je bilo u središtu pozornosti nakon što se saznalo da je iz đakovačkog gradskog proračuna prebačeno 50 000 eura na račun nekog “Johna Smitha”, tj. osobi koja se predstavila kao Jade Lauren Yates.

  U odgovoru na vijećničko pitanje o tome na koju je poziciju u rebalansu proračuna knjižena tzv. donacija Johnu Smithu na 12. sjednici Gradskog vijeća u pisanom obliku odgovoreno je: ”Novčana sredstva plaćena su na ime Jade Lauren Yatesa, nisu knjižena niti na jednoj rashodovnoj strani, niti jednoj poziciji proračuna, već su knjižena kao ostala potraživanja – računalna prijevara”, piše Telegram.hr. Dakle, Grad Đakovo platio je 50 000 eura, a policija još nije otkrila prevaranta.

  “Izražavamo zabrinutost za financije Grada Đakova i za tijekove novca u duljem periodu koji je prethodio epizodi s Johnom Smithom. Najoštrije osuđujemo ovakvu nesposobnost i neodgovornost i tražimo reakciju odgovornih i naknadu nastale štete. Isto tako, nedopustivo je da s ovim slučajem koji se dogodio prije više od 2 mjeseca nisu upoznati ni vijećnici Gradskog vijeća niti građani”, istaknuli su u rujnu 2018. iz đakovačkog SDP-a.

  “Najveća odgovornost je na aktualnom gradonačelniku”, tvrdio je tada oporbeni vijećnik i bivši gradonačelnik Zoran Vinković. Više pogledajte na linku.

  U ovotjednoj Web anketi pitamo vas:

  Treba li gradonačelnik Mandarić dati ostavku zbog afere "John Smith"?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog