Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Upravno vijeće prihvatilo Damjanovićevu ostavku, slijedi novi natječaj i imenovanje v.d. ravnatelja

  Afera “lipicanac” danas je dobila svoj epilog na sjednici Upravnog vijeće Državne ergele Đakovo i Lipik koje je prihvatilo ostavku ravnatelja Mirka Damjanovića, doznajemo od predsjednika Zdravka Barača.

  “Sjednica je imala svega dvije točke dnevnog reda, jedna je odluka o prihvaćanju ostavke ravnatelja Mirka Damjanovića, ostavka je jednoglasno prihvaćena uz zaključak da će Upravo vijeće već na idućoj sjednici u ponedjeljak donijeti odluku o raspisivanju novog natječaja za izbor novog ravnatelja i o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja koji bi do izbora novog rukovodio ergelom”, izjavio je Barač. Govoreći o pojedinostima slučaja koji je izazvao veliku medijsku pozornost istaknuo je da je stradali konj bio u najmu i da o svemu postoji uredna dokumentacija.

  “Za najam je ispostavljen račun, račun je plaćen tako da po tom pitanju zadovoljene su sve interne procedure koje su vezane uz najam. Konj je procijenjen na 30.000 kuna prema procjeni povjerenstva od strane Ergele i ono što je bitno naglasiti prema ugovoru o zakupu svu nastalu štetu, pa i štetu od uginuća konja snosi zakupnik, a to je Ilija Damjanović, otac dosadašnjeg ravnatelja”, kaže Barač dodajući da godišnji najam iznosi 1.000 kuna.

  Barač je također izvijestio novinare da dosadašnji ravnatelj više nije djelatnik Ergele, odnosno da mu nije ponuđeno novo radno mjesto u unutrašnjem ustrojstvu Državne ergele Đakovo.

  Demantirao je priče o dodatnim istragama u poslovanju ergele pojasnivši da je đakovačka policija jučer bila u Ergeli isključivo radi, kako je rekao, “određenog broja dokumenata vezanih isključivo za ovaj konkretan slučaj, odnosno tražili su dokumente vezane uz procjenu vrijednosti konja, najam konja, odnosno ugovor o najmu, račun koji je ispostavljen i uredno plaćen od zakupnika i izvan tog dijela nikakva dokumentacija nije tražena.

  Upravno vijeće još uvijek nije dobilo cjelovito izvješće o ovom događaju, potvrdio je predsjednik Barač.

  “Dobili smo izvješća i iz Veterinarske stanice Đakovo, od HŽ infrastrukture, u komunikaciji smo i s PP Đakovo, u međuvremenu je gospodin Damjanović sam podnio ostavku što nas nije spriječilo da danas sat i pol raspravljamo o svim aspektima svega što se dogodilo i da donesemo zaključak kakav smo donijeli, a to je da jednoglasno prihvaćamo ostavku”, zaključio je predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik Zdravko Barač najavljujući da će natječaj za novog ravnatelja biti javan i transparentan i da će novo ime, kako je naglasio, “morati odgovoriti stručnim i upravljačkim zahtjevima institucije s 512 godina tradicije uzgojnog i selekcijskog rada”.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog