Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici Ekonomske škole na praksi u Španjolskoj i Njemačkoj

  Iako su na redovnim zimskim praznicima, 24 učenika Ekonomske škole Braća Radić ovih dana priprema se za odlazak na praksu u Malagu u Španjolskoj i Schkeuditz u Njemačkoj, doznajemo od profesorice Zlate Hrženjak. Dio je to Erasmus programa “Vještine za europsko tržište rada” u kojem sudjeluje Ekonomska škola.

  “Erasmus pruža jako puno mogućnosti, a jedna od njih je mogućnost obavljanja prakse diljem Europe. To je jednogodišnji program, svake se godine treba prijaviti, a mi smo se prijavili prošle godine i odobreno je pa 16 učenika ide u Španjolsku, a 8 u Njemačku, ovisno o tome koji jezik uče. Boravit će tamo tri tjedna, raditi na različitim radnim mjestima u svojoj struci. Ovi koji idu u Njemačku radit će u uredima agencije Vitalis na novim softverima i informacijskim tehnologijama koje se primjenjuju u računovodstvu, a u Malagi dva učenika bit će na recepciji, dvije učenice u prodavaonici, a ostali idu u svojoj struci u urede, a za šest učenika čekamo gdje će biti raspoređeni”, pojašnjava profesorica Hrženjak.

  Svi ti učenici solidno govore jezik kojim će se sporazumijevati, a morali su položiti on line testove na kojima su pokazali znanje između B1 i C1 razine, što je fakultetska razina prema europskom referentnom okviru, dodaje profesorica Hrženjak, navodeći da će i nakon povratka polagati test kako bi se vidio pomak.

  Obavljanje prakse u Španjolskoj i Njemačkoj za učenike Ekonomske škole je izazov o čemu svjedoči i zanimanje.

  Učenici Ekonomske škole odlaze na praksu u Španjolsku i Njemačku 20. siječnja, a vraćaju se 10. veljače.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog