Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Švarcmajer: “ĐIM je grumenčić koji će pokrenuti informatičku lavinu u Đakovu”

  Na đakovačkoj IT sceni unazad nekoliko mjeseci sve je dinamičnije. Govori o tome i pokušaj okupljanja informatičara kroz inicijativu pod skraćenicom ĐIM, odnosno “Đakovački Informatički Meetup” koju  je pokrenuo Miljenko Švarcmajer.

  “Đakovački Informatički Meetup prvi put je održan u studenome prošle godine , skupio sam đakovačke informatičare na jednom mjestu budući sam shvatio da se informatičara iz Đakova ne poznaju, a i oni koji se poznaju smatraju se međusobnom konkurencijom jer svi pokušavaju na području grada raditi što je i relativno loša ideja jer informatičara može raditi iz Đakova za bilo koje mjesto na svijetu. Informatičari su traženi, čak se i povećava potreba za informatičarima tako da sam odlučio upoznati đakovačke informatičare, a najbolji način je bio da ih skupim kod sebe u uredu gdje ima mjesta, da sjednemo neformalno i popričamo i da se svatko predstavi tko je tko u đakovačkoj informatici i tako je krenula inicijativa. Nakon toga odlučili smo periodički se nalaziti i došlo je do toga da je svatko jak u nekom području informatike tako da organiziramo kratka predavanja, odnosno informatičari podučavaju informatičare jer informatika je postala vrlo široka grana i jedan informatičar ne može pokriti cijelo područje informatike”, objašnjava Švarcmajer.

  Naglašava da su učinjeni tek prvi koraci na umrežavanju, odnosno okupljanju đakovačkih informatičara kako bi si međusobno pomagali na projektima.

  “To i je ideja ĐIM-a da si đakovački informatičari međusobno pomažu u vidu vanjskih suradnika na većim projektima. Cilj bi bio da se radi za izvoz, za strane države gdje se puno više cijeni rad informatičara”, kaže Švarcmajer ističući da na ta okupljanja redovito dolazi desetak informatičara, a da ih u gradu djeluje još desetak kvalitetnih.

  “To je još uvijek neformalna inicijativa, još uvijek nismo nikakva pravna osoba, još uvijek je to neformalno druženje tako da pozivam i druge da nam se priključe”, dodaje Švarcmajer navodeći također da šira javnost ni ne zna da u Đakovu ima uspješnih informatičara.

  “Ne bih govorio o tome koliko je tko zaradio, imamo jako puno kvalitetnih informatičara koji čak rade za američko tržište, a ljudi to ne znaju. Oni se ne ističu, ne iskaču u gradu i ne govore svima – ej, ja radim za američko tržište-. Međutim, oni rade za američke tvrtke i one znatno više plaćaju nego što plaćaju hrvatske tvrtke ili neke zemlje iz regije”, navodi Švarcmajer slikovito predstavaljajući ĐIM “kao mali grumenčić koji će pokrenuti informatičku lavinu u Đakovu.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog