Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Redovitim studentima od 1. veljače jeftiniji prijevoz vlakom

  Nakon u kolovozu prošle godine potpisanog sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, suradnja Osječko-baranjske županije i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. Zagreb danas je proširena i na osiguranje povoljnijeg prijevoza studenata, objavila je Županija.

  Naime, župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić potpisali su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata koji imaju prebivalište na području Županije.

  Temeljem Ugovora, Osječko-baranjska županija sufinancira prijevoz redovitih studenata u iznosu 25 % od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova, s tim da je u cijenu mjesečne karte već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50 %. Mjesečna karta omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena.

  – Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti i troškove prijevoza studenata, pa Osječko-baranjska sada sudjeluje u subvencioniranju prijevoza i učenika i studenata. Za ovaj projekt u županijskom proračunu osigurali smo 300.000 kuna, a provodit će se od 1. veljače – rekao je župan Anušić.

  Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović dodaje da se već razmatra mogućnost proširenje projekta, odnosno ovisno o interesu studenata i raspoloživim sredstvima odlučit će se o mogućnosti da se subvencija prijevoza odobri svim studentima s područja Osječko-baranjske županije neovisno u kom mjestu studiraju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog