Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I učenici Goranove škole obilježili Dan sjećanja na žrtve holokausta

  I učenici 8. razreda Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” obilježili su 27. siječnja – Dan sjećanja na žrtve holokausta. U sklopu nastave Građanskog odgoja jučer su, kako doznajemo od profesorice Jelene Prskalo, posjetili Centar Amadea, utvrdili naučeno sa satova vjeronauka, hrvatskog i engleskog te se pripremili za lekcije koje tek slijede na satovima povijesti.

  Sestra Natalija Fadiga, voditeljica Centra, u svom je predavanju naglasak stavila na empatiju, mogućnost uživljavanja u stanje drugoga, suosjećanje s njime u njegovoj situaciji. Njegujući i razvijajući empatiju bivamo konstruktivni, a zanemarujući je i ne prakticirajući podliježemo opasnosti od destruktivnog ponašanja, čemu smo svjedoci kroz svjetsku povijest.

  “Holokaust je srećom daleko iza nas i vremena u kojima je djelovala majka Amadea – Pravednica među narodima, drugačija su od naših, ali vrijednosti poput empatije, pomaganja, požrtvovnosti, ljubavi, zauzimanja za drugoga ne bi smjele nikada zastarjeti ili „izaći iz mode“. Možemo ih svakodnevno prakticirati u svom razredu, prema prijateljima, učiteljima, slabijima, starijima, u svojoj obitelji, poruka je obilježavanja toga dana, a na odraslima je pak da svakodnevno sijemo i zalijevamo sjeme dobra u svakom djetetu, unaprijed se mireći s činjenicom da možda plodove nećemo vidjeti za svoga života, baš poput majke Amadeje, nego da će u njima uživati drugi, stvarajući neki bolji, ljepši, pravedniji svijet”.

  Foto: Ustupljene fotografije

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog