Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • MZO: “Izjave o osporavanju izbora ravnateljice od strane pomoćnika ministrice nemaju nikakvih argumenata”

  Ministarstva znanosti i obrazovanja pisanim je odogovorom reagiralo na naš upit o situaciji oko izbora ravnateljice Osnovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević”.

  Odgovor prenosimo  cijelosti:

      “Samostalni sektor za inspekcijski nadzor, Služba prosvjetne inspekcije – područna jedinica Osijek, 3.1.2019. godine dostavila je, predsjedniku Školskog odbora O.Š Silvije Strahimir Kranjčević, Levanjska Varoš, Nataši Šego, ravnateljici Škole te MZO Prijedlog za razrješenje ravnateljice O.Š Silvije Strahimir Kranjčević, Levanjska Varoš, te Zapisnik o obavljenom nadzoru u Školi od 18.12.2018. godine, u kojem je obrazložen Prijedlog za razrješenje.

  Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi jasno je propisao tko može predložiti razrješenje ravnatelja, te tko ga može i u kojem roku razriješiti:

  Članak 130.

  Školski odbor može razriješiti ravnatelja i na prijedlog prosvjetnog inspektora koji o prijedlogu za razrješenje izvješćuje ministra.

  Ako školski odbor ne razriješi ravnatelja na prijedlog prosvjetnog inspektora u roku od 15 dana od dana dostave prijedloga, a ministar procijeni da je prijedlog opravdan, ravnatelja će razriješiti ministar.

  Izjave o osporavanju izbora ravnateljice od strane pomoćnika ministrice nemaju nikakvih argumenata, niti je to moguće, što je vidljivo iz Zakona.

      Ministrica će sukladno Zakonu, a ovisno o odluci Školskog odbora, donijeti konačnu odluku”, navodi se u pisanom odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog