Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Država Općini Punitovci darovala Krndiju, Satnici pola zgrade, a Đakovu Mimozu

  Ministar državne imovine Goran Marić danas je u Osijeku sudjelovao na radnom sastanku s gradonačelnicima i načelnicima s područja Osječko-baranjske županije.

  Nakon sastanka, s nekoliko čelnika jedinica lokalne samouprave potpisani su ugovori o darovanju nekretnina.

  Gradu Đakovu darovana je Mimoza za javne i društvene potrebe, a Općini Punitovci, naselje Krndija čime je, kako kaže načelnica Jasna Matković, okončana dugogodišnja pravna bitka.

  Na tom je području 25 kuća i pedesetak žitelja, a Općina Punitovci planira to područje iskoristiti za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

  Načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić potpisao je ugovor kojim država općini daruje polovicu zgrade uz općinsku upravnu zgradu. Plan je, kako ističe načelnik Šimić, na toj lokaciji izgraditi starački dom kapaciteta 50 osoba, a u sklopu objekta bila bi i liječnička ordinacija.

  Ministar Marić dodao je kako je u protekle dvije godine Ministarstvo donijelo ukupno 450 odluka kojima je darovalo i aktiviralo nekretnine jedinicama lokalne i regionalne samouprave u vrijednosti milijardu kuna.

  – Te odluke će dovesti do novog zapošljavanja, a samo na tim nekretninama očekuje se pokretanje najmanje tri milijarde kuna vrijednih investicija. Za područje Osječko-baranjske županije do sada je doneseno 36 odluka u vrijednosti 36,6 milijuna kuna, a danas su potpisani ugovori u vrijednosti 30 milijuna kuna. Ove godine očekujem rješavanje novih zahtjeva i predmeta u vrijednosti još 100 milijuna kuna. Sretan sam zbog svakog riješenog predmeta – rekao je ministar Marić.

   

   

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog