Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za potpore ruralnom turizmu 1,3 mil. kuna

  Osječko-baranjska županija ove je godine za potpore ruralnom turizmu u svom proračunu osigurala 1,3 milijuna kuna, što će bitii isplaćeno do kraja godine, objavila je OBŽ. Danas je župan Ivan Anušić potpisao 26 ugovora o isplati potpora ukupne vrijednosti 261.900 kuna. Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma uukupnom iznosu od 110.500,00 kuna odobrene su za šest korisnika, potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 44.500 kuna odobrene su također za šest korisnika, dok je potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, čiju se visinu određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, dobilo 14 korisnika, u ukupnomiznosu od 106.900 kuna.

  -Želimo spremni dočekati tu manifestaciju koja će se prvi put dogoditi u kontinentalnom dijelu Hrvatske, tu kod nas. Sve aktivnostiusmjerene su prema našem strateškom cilju, odnosno da Osječko-baranjska županija bude prava kontinentalna destinacija turizma, odlično pozicionirana ne samo na razini Hrvatske nego Europe i svijeta. Zato radimo na proširenju naše ponude, brendiranju naših proizvoda i destinacije, provodimo sinergijske aktivnosti na razini pet županija i budite uvjereni da ćemo u idućim godinama potpuno promijeniti sliku naše turističke ponude .U tom cilju potreban je zajednički rad svih subjekata u kontinentalnom turizmu, pa su tako i ove potpore dio tog nastojanja -rekao je župan Anušić.

  Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth dodala je kako novi pristup i aktivnosti na području kontinentalnog turizma već daju rezultate, što se najbolje vidi po statističkim podacima. Broj noćenja se stalno i značajno povećava, ove godine registrirano je 600 novih smještajnih kapaciteta, otvoreno 70 novih objekata…

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog