Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje akcija “Mir i dobro”

  Dvadesetpetu godinu za redom Ministarstvo unutarnjih poslova provodit će operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija, koja je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnostgrađana,  započinje 15. prosinca i trajat će do 8. siječnja2019. godine. Cilj joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.

   Kako bi slavlje proteklou miru i duhu blagdanskog obilježavanja policija upozorava građane kako eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život.

  Tijekom provođenjaprošlogodišnje akcije na području PU osječko – baranjske niti jedna osoba nije ozlijeđena. Policijski službenici ukupno su oduzeli tri komada oružja, 21 komad streljiva te su evidentirali četiri prekršaja za koja su prijavili četiri punoljetne osobe.

   Kao i prethodnih godina, veći broj građana će nabavljati pirotehnička sredstva koja se nalaze u slobodnoj prodaji, ali se očekuje i nezakonita nabava eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava čija prodaja nije dopuštena.

  Tako će tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju, policija pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava, u cestovnom će se prometu posebna pozornost posvetitivećoj protočnosti prometa, a na graničnim prijelazima suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije. Također, policijski će službenici kontaktirati predstavnike civilne vlasti na razini županija, gradova i općina, predstavnika župa i biskupskih  ordinarijata, kao i ravnatelje osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta kako bi se građane upozoravalo na opasnosti zloupotrebe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava kućne izrade. Najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana, upozoravaju iz policije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog