Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonija je turistički podcijenjena

  O aktualnoj i budućoj gospodarskoj suradnji Osječko-baranjske županije i Njemačke bilo je riječi tijekom susreta župana Ivana Anušića i Haralda Seibela , novog stalnog zamjenika njemačkog veleposlanika i izaslanika za gospodarska pitanja Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u RH prilikom njegova nastupnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji.
  Tržište Savezne Republike Njemačke je najzastupljenije kako u izvozu, tako i u uvozu Županije, a prisutnost njemačkih investitora u Županiji je značajna, ali svakako može biti i veća, istaknuto je prilikom sastanka.
  Ekonomski rast koji bi omogućila snažnija gospodarska razmjena između Županije i Njemačke je svakako naš interes, pri čemu ćemo biti i u komunikaciji s njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu – rekao je župan Anušić.
  Zamjenik veleposlanika istaknuo je kako se od svog dolaska u Hrvatsku posvetio otkrivanju kontinentalne Hrvatske, odnosno Slavonije koju iz turističke perspektive smatra podcijenjenom.
  – Kada je riječ o našoj suradnji, turizam bi svakako trebao biti prioritet. Trebao bi rasti broj Nijemaca koji neće dolaziti obalu nego upravo ovdje, u Slavoniju. Uz turizam, drugi temelj suradnje Osječko-baranjske županije i Njemačke trebala bi biti poljoprivreda – poručio je zamjenik veleposlanika Seibel, naglasivši da postoji velik interes njemačkih investitora za dolaskom u Hrvatsku. Kako bi se taj interes realizirao upravo u Osječko-baranjskoj županiji, župan je naglasio kako će predložiti održavanje sastanka u Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinski komori.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog