Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Pokažimo svijetu što imamo”

  “Božićni bal lipicanaca jedinstveno je događanje ne samo u našoj županiji nego i u Hrvatskoj, Europi, a možda i puno šire i trebamo ga pokazati svima”, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na početku 7. Božićnog bala lipicanaca održanog sinoć u punoj zatvorenoj jahaonici Državne ergele lipicanaca u Đakovu. Najavio je da će se sljedeće godine Dani hrvatskog turizma održati upravo u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno po prvi put u kontinentalnom dijelu Hrvatske.”Idemo pokazati se u najboljem svjetlu, idemo pokazati da Đakovo, Osijek, Osječko-baranjska županija, da Slavonija ima što puniditi u turističkoj ponudi,  da nismo samo istok Hrvatske koji je uvijek u nekim problemima, u teškim, depresivnim situacijama, nego baš suprotno, da smo nositelji razvoja, da možemo, da hoćemo, da imamo s čime…”, naglasio je župan Anušić podsjetivši u tom kontekstu na višestoljetnu tradiciju uzgoja konja u Đakovu.

   U programu ovogodišnjeg sedmogBožićnog bala lipicanaca odoržanog pod nazivom “Tajna bijele kočije” sudjelovalo je stotinjak sudionika i četrdeset konja, a posebno atraktivni bili su mađarski čikoši, šaptačica konjima Edit Kappel te već tradicionalno Kobilarna Lipica.

   Osim njih, u programu su jošnastupili članovi Konjogojske udruge “Stari Graničar” iz Županje, KUD “Bodrog” iz Bačkog Monoštora i članovi KUD-a Tena.

  Dvije izvedbe glazbeno-scenskog spektakla popratio je veliki broj posjetitelja, većinom iz okolnih slavonskih gradova i mjesta, a ukupnom ugođaju pridonio je i adventski sajam ispred jahoanice.


  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog