Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mladi učili kako se uključiti na tržište rada

  U Đakovu je od 4. do 12. prosinca održan projekt „Aktivni građani za tržište rada 21. stoljeća“ (Active citizens for 21st century job market)čiji organizator je bila udruga C:E:T platforma, a koji se financra sredstvima Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključnaaktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

  Na razmjeni mladih sudjelovalo je 36 mladih iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Makedonije, Italije i Španjolske, a projekt je vodio Tomislav Bogdan, predsjednik udruge C:E:T platforma.

  Ciljevi projekta su osnaživanje mladih s kompetencijama koje su potrebne za uključivanje na tržište rada te predstavljanje potencijalnim poslodavcima kako bi mladima olakšali potragu za budućim zaposlenjem. Zemlje koje su uključene u projektsu zemlje koje imaju najviše stope nezaposlenosti, posebno nezaposlenosti mladih u Europi te je to bio i jedan od razloga zašto su odabrane upravo te države, pojašnjava Bogdan.

  Održan je cijeli niz prezentacija, diskusija, kreativnih radionica, upoznavanje sa situacijom vezanom uz nezaposlenost u drugim zemljama, s primjerima dobre prakse te također praktični dio u kojem su sudionici kreirali Europass životopise, motivacijska pisma te molbe za posao, a također kroz razvoj poslovnih ideja naučili su što su i kako koristiti SWOT analizu, PEST analizu, financijski, marketing i poslovni plan.Također, mladi su sudjelovali i u simulaciji razgovora za posao kako bi stekli iskustvo sudjelovanja na razgovoru za posao te se stavili u ulogu aktivnih tražitelja posla.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog