Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kampanja #PrekinimoŠutnju i u Đakovu

  Dokumentarni film “Između nas”, slovačke redateljice Zuzane Limove, bit ćeprikazan danas u 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u organizaciji udruge Roda.

   Film,kako doznajemo od naše sugrađanke Ane Katalenić, Rodine savjetniceza dojenje, zorno prikazuje iskustvorađanja u Slovačkoj. Iza zatvorenih vrata rodilišta, čudo rađanjaje samo rutinski posao osoblja, a svi, pa tako i primalje i liječnicikoji uviđaju nedostatke ovakvog pristupa, moraju se prilagoditi suludim pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala. Autentični kadrovi snimljeni su tijekom porođaja u javnim bolnicama, a slijede priče žena koje su se usudile progovoriti.

  Razgovori sa zdravstvenim osobljem razotkrivaju mračnu stranu zdravstvenog sustava koji radije bira lijekove nego humanost. Nažalost, surova stvarnost slovačkih rodilišta i porodničkih praksi u mnogim detaljima nalikuje iskustvu rađanja u Hrvatskoj, tvrde u udruzi Roda.

  Prikazivanje filma reakcija je na svjedočanstva žena o nasilnom tretmanu tijekompostupaka vezanih za njihovo reproduktivno zdravlje u hrvatskimzdravstvenim ustanovama, a koja su pristigla u Rodu tijekom kampanje#PrekinimoŠutnju, dodaje Rodina savjetnica za dojenje Ana Katelenić.

  Podizanje svijesti javnosti i poticanje žena koje su na svojoj koži doživjele nehumanost hrvatskog zdravstvenog sustava da ispričaju svoje priče, jedini je način da se ovaj problem, koji se generacijama ne rješava, konačno stavi na dnevni red, ističu organizatori najavljujući i okrugli stol nakon projekcije filma.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog