Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kontinentalni turizam jedna od strateških djelatnosti OBŽ

  Potpisivanjem ugovora ukupne vrijednosti 500 tisuća kuna danas je omogućena isplata potpora iz županijskog proračuna za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije za tvrtke, obrte, OPG-ove, jednostavna društava, ugostiteljske objekte i druge subjekte koji se bave turističkom djelatnosti, a zahtjev su podnijeli na javni poziv Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije.

  Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta, kvalitetu usluga i druge propisane namjene, a pojedinačno potpora može iznositi najviše do 30.000 kuna.

  Ugovore su danas potpisali župan Ivan Anušić i 40 korisnika ovih potpora, baš kao i sedam korisnika potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu, kojima je odobreno ukupno 53.400 kuna, namijenjenih za pokrivanje do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10.000 kuna. Treća skupina potpora odobrena je za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, što se određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, a odobreno je 19 potpora u ukupnom iznosu od 104.300 kuna.

  – Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravamo i tri vrste potpora u ruralnom turizmu. Ovu godinu tako završavamo s potpisivanjem ugovora za tri vrste potpora s 66 korisnika, odnosno isplatom 657.800 kuna za njihove aktivnosti kojima obogaćuju ponudu kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, što ćemo činiti i ubuduće – rekao je župan Ivan Anušić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog