Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gdje je sklonište za napuštene pse?

  Desetak članova Udruge za zaštitu životinja okupilo se jučer na mirnom prosvjedu ispred Gradske vijećnice zbog, kako tvrdi predsjednica Dubravka Čeliković, neprovođenja Zakona o zaštiti životinja.

   “Nas zanima gdje je rješenje, gdje je azil, odnosno sklonište za pse koje se skloni s ulice, gdje su ti psi, je li se ti psi udomljuju, objavljuje li se to, gdje ljudi mogu doći ako im se izgubi pas  jerer do dan danas mi ništa ne znamo”, istaknula je predsjednica Udruge za zaštitu životinja. Posebno ih zanima što se događa s psima za koje se pobrine Udruga Lolica te što se dosad učinilo na izgradnji skloništa za napuštene životinje koje je trebalo biti u Pisku.

  “Mi smo zemljište vratili nazad zato što su se stanovnici pobunili jer je preblizu kuća i poslije toga nismo dobili nikakav odgovor. Znamo da Grad plaća čovjeka koji je zadužen za zbirnjavanje životinja, a nas zanima gdje je to sklonište, gdje ti psi završe, da li se oni objavljuju – što bi po zakonu trebalo biti, udomljuju li se…? Mi  ništa ne znamo….?!”, kaže predsjednica đakovačke Udruge za zaštitu životinja Dubravka Čeliković navodeći da Udruga za zaštitu životinja trenutačno zbrinjava napuštene životinje na privatnom zemljištu gdje je smješteno 16 pasa, a još desetak ih je udomljeno kod članova Udruge koji o njima brinu o vlastitom trošku i uz pomoć donacija.

   Odgovarajući na tvrdnje predsjednice Udruge za zaštitu životinja, Ivica Paponja, predsjednik Uduge Lolica,  kaže da se najviše pasa lutalica udomi.

   “Nešto što se ne može udomiti drži se, a uvjeti su dosta dobri, ali mogu biti puno bolji.  Ti psi su u dobrim uvjetima, bitno je da su u toplom, da imaju krov, smještaj, da imaju toplu hranu. Jedno sklonište se nalazi u Ulici Andrije Hebranga, a drugo sklonište je kod nekadašnje pumpe Petrola prema Dračicama”, odgovara Paponja navodeći da se tamo zbrinjavaju svi psi koji se nađu ili ih građani sami dovezu.

  Trenutačno je u skloništima Udruge Lolica pet pasa, ističe Paponja navodeći kako je konačno rješenje za taj problem izgradnja skloništa, kao što to i traži Udruga za zaštitu životinja.

  “S Gradom sam sklopio ugovor, a godišnje se dobije 70 do 75 tisuća kuna, s tim da bi trebalo puno više kad bi se napravio azil. Treba onda i automobil, odnosno puno više bi trebalo”, zaključujePaponja.

  Broj na koji se građani mogu obratiti u vezi napuštenih životinja, odnosno pasa lutalica je 091 50 60 720.

  Na tvrdnje predsjednika Udruge Lolica Ivice Paponje reagirali su kratkim priopćenjem iz Udruge za zaštitu životinja.

  “Moramo demantirati njegovo objašnjenje jer ne priča istinu. On, istina,, ima oko 5 pasa u svom dvorištu, ali ne postoji nikakvo njegovo sklonište iza pumpe Petrol. Tamo se nalazi naše sklonište i 16 pasa koji su svi čipirani na našu Udrugu za zaštitu životinja Đakovo što se lako može potvrditi”, ističe se u priopćenju u kojem se poziva da se provjeri koliko je pasa čipirano na Udrugu Lolica.

  “Mislimo da su građani Đakova zaslužili da se zna istina i da se zna gdje su utrošeni novci koji se plaćaju za napuštene životinje”, navodi se u reakciji Udruge za zaštitu životinja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog