Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan s načelnicima i gradonačelnicima o energetskoj obnovi

  Župan Ivan Anušić sa svojim zamjenicima i suradnicima održao je sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika s područja Osječko-baranjske županije o aktualnim i budućim projektima.
  Između ostaloga, bilo je riječi i o važnosti civilne zaštite u sustavu zaštite i spašavanja stanovništva i imovine u uvijek mogućim incidentnim događanjima. Istaknuto je da postojeći sustav civilne zaštite na razini Županije odlično funkcionira i do sada je uvijek ispunjavao predviđene zadaće, a u zadnjih godinu i pol dana želi ga se još nadograditi. Uočeno je, međutim, da se smanjuje broj vatrogasaca te da su pojedine jedinice lokalne samouprave ukinule svoje postrojbe civilne zaštite, što nije dobro te se zajedničkim aktivnostima želi zadržati stabilan sustav.
  Načelnici i gradonačelnici upoznati su i s mogućnostima izgradnje sportskih terena s 200 metara dugom atletskom stazom unutar školskih objekata,a upućen im je i poziv da se priključe i daju potporu projektu „Županija – prijatelj djece“.
  Najavljen je novi natječaj prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska koji će biti objavljen u siječnju 2019. godine, bit će otvoren 90 dana, a na raspolaganju je 20 milijuna eura. Moguće je prijaviti izgradnju biciklističkih staza, turističkih atrakcija, tematskih ruta, projekte zaštite okoliša, obnove prirodne i kulturne baštine – infrastruktura, bio raznolikost, zaštitu tla i vode, energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije, socijalno uključivanje marginaliziranih skupina, cjeloživotno učenje, strukovno osposobljavanje, suradnju u predškolskoj, osnovnoj i srednjoj edukaciji, edukacije za odrasle, suradnje i opremanja škola i drugo.
  Na skupu se čuo i podatak da je u tijeku energetska obnova zgrada 19 osnovnih i srednjih škola, koja treba završiti do veljače 2019. godine. Već su odobrena još 23 nova projekta obnove zgrada škola, domova starih i nemoćnih, domova zdravlja i Opće bolnice Našice u vrijednosti 93 milijuna kuna, a postupci javne nabave slijede početkom 2019. godine.
  U rujnu je Županija prijavila još 12 projekata energetske obnove javnih zgrada u vrijednosti 23,5 milijuna kuna, što znači da će Osječko-baranjska županija u razdoblju 2017.-2020. godine energetskom obnovom obuhvatiti 54 objekta, i to u vrijednosti 178,88 milijuna kuna, od čega su 60 posto bespovratna sredstva Europske unije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog