Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nagrada za inovativnost i kreativnost

  Učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata sa svojim projektom “Solarni prijenosni hladnjak” osvojili su 5.000 kuna na natječaju “Poduzetnici budućnosti” Hrvatske udruge poslodavaca. Natječaj je bio namijenjen timovima svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a organiziran je u suradnji s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  Nagrađeni učenici su: Ivan Bipković, Mario Lasić i Stjepan Prakljačić, a njihova mentorica je Sanja Lasić, profesorica matematike i informatike.

  “S obzirom da nisu imali puno vremena, učenici su osmislili prenosivi solarni hladnjak, odnosno drvenu kutiju na kojoj su zalijepljeni solarni paneli koji napajaju sklop koji hladi, odnosno za izmjenu temperature hladnjaka, a u duplom dnu su baterije kojima se skladišti višak energije, a na hladnjaku postoji još i blue tooth zvučnik, radio …”, pojašnajva mentorica uz napomenu da je solarni hladnjak na kotačima pa je lako prenosiv.

  Nagrdu je uručio Mislav Mihalj iz đakovačke tvrtke Hemco.

  “Svaka čast prije svega učenicima, a onda i profesorima i mentorima koji su to prepoznali, a ovakve stvari će učenici i pamtiti jer se najbolja iskustva i stječu putem prakse. Naravno, školstvo je tu temelj, ali praksa i ovakvi izumi, odnosno kreativnost i inovativnost je nešto što je budućnost”, izjavio je Mihalj.

  Uručenju nagrade bila je nazočna i Vedrana Gado, pravni savjetnik u Hrvatskoj udruzi poslodavaca koja je istaknula da je ukupni fond nagrada 250.000 kuna, a ocjenjivala se inovativnost, kreativnost, timski rad i ukupan trud. Na natječaj se javilo 179 škola, a cilj je jačanje poduzetničke klime među mladima.

  Sredstva koja su škole dobile kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje uložit će se u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog