Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Domu za starije i nemoće uređen prostor za Dnevni boravak

  U Domu za starije i nemoćne osobe danas je predstavljen prostor Dnevnog boravka, odnosno Gerontološkog kluba koji se realizira u sklopu projekta ReGerNet – Razvoj usluga socijalne podrške u sklopu Regionalne gerontološke mreže. Uz đakovaki Dom za starije i nemoćne, partneri u projektu su, kako je na trećoj konferenciji rekla ravnateljica Branka Barna, Gerontolooški centar Subotica, kao lider partner, te Dom za starije i nemoćne u Osijeku i Dom za stare i penzionere Apatin.

  “Projektom je obuhvaćeno tridesetak naših, ali i vanjskih korisnika koji će moći koristiti ovaj prostor koji je uređen u skladu s potrebama, a program će osmisliti naši stručni radnici , a postojat će mogućnost i prehrane s tim da bi tu uslugu korisnici morali plaćati jer nije dio ovog projekta”, pojasnila je ravnateljica Branka Barna.

  Ukupna vrijednost projekta je 526 tisuća eura, a đakovačkog dijela projekta 86 tisuća eura, istaknula je koodinatorica Angelina Prekačin.

  “U ovih godinu dana realizirana je nabavka električnih uređaja, inventara i ostale opreme, a u sljedećem razdoblju bit će nabavljen putnički kombi za prijevoz korisnika od njihova doma do Dnevnog boravka”, kazala je koordinatorica istaknuvši da je glavni cilj dvogodišnjeg projekta poboljšanje kvalitete života korisnika kroz različite programe i sadržaje.

  U financiranje projekta, s 15 posto osiguranih sredstava, uključila se i Osječko-baranjska županija, naglasila je Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog