Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Neretvanske mandarine u srcu Slavonije

   

  Proizvođači mandarina iz Dubrovačko-neretvanske županije na različite načine pokušavaju prodati ovogodišnji urod. Ponukan iskustvom unazad nekoliko godina, Ante Vuković sa suprugom Magdalenom, vlasnicom OPG-a iz Komina, odlučio je i ove jeseni svoje mandarine izravno ponuditi Đakovčanima. Ono što uberu kamionom dovoze u srce Slavonije i prodaju, kaže Ante.

  “Odlučili smo se za direktnu prodaju, svježe proizvode dovozimo ovdje u Đakovo, a ne da ljudi u trgovačkim centrima kupuju mandarine lošije kvalitete, upitnog zemljopisnog podrijetla koje se reklamiraju kao neretvanske, a ne znaju što kupe”, kaže Ante ističući da su Đakovčani prihvatili i njega i njegovu suprugu kao proizvođača i svi su zadovoljni.

  Vukovići žive isključivo od poljoprivrede, a sa svojih 700 stabala očekuju ove godine 30 tona mandarina. Urod je nešto manji nego prošle godine, a sezona im traje do pred Božić. Očekuju da će sav urod prodati u Đakovu.

  “Volim to raditi, djedovi su mi to radili, otac mi je to radio, a i ja ću to nastaviti raditi i hoću da moje dite sutra živi tu i nastavi raditi u Hrvatskoj i da se bavi poljoprivredom”, kaže Vuković.

  Osim mandarina, koje prodaju na parkiralištu iza male crkve, Vukovići se bave i proizvodnjom lubenica i kupusa. Kaže da je ovaj način prodaje najsigurniji iako se gubi puno vremena na putovanje, odnosno pripremu. Dio proizvođača zbog toga što otkupni centri slabo plaćaju, a i nesigurni su, odustaje od prodaje pa će dio ovogodišnjeg uroda mandarina i propasti.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog