Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mladi učili o jednakim pravima, mogućnostima i vrijednostima

  U Đakovu je od 15. – 23. listopada održan projekt „Jednaka prava, jednake mogućnosti, jednake vrijednosti“ čiji organizator je Udruga C:E:T platforma, doznajemo od predsjednika Tomislava Bogdana.

  Projekt je odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije, a financiran sredstvima Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

  Na tečaju je sudjelovalo 42 mladih iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Makedonije, Litve, Italije i Češke.

  Kroz tečaj je, kako pojašanjva Bogdan, održan cijeli niz aktivnosti kao što su team building, diskusije, prezentacija partnerskih organizacija te sklapanje partnerstava na budućim projektima, povijest ljudskih prava, prezentacija dokumenata koji garantiraju zaštitu ljudskih prava, prezentacija situacija vezanih uz ljudska prava te kršenje, ali i zaštitu ljudskih prava u zemljama uključenim u projekt, simulacije radionica primjenom znanja stečenih na ovoj razmjeni mladih te izrada materijala za buduće aktivnosti koje će sudionici održati u državama i gradovima iz kojih dolaze. Također, mladi su primjenom znanja na ovom projektu održali i uličnu akciju u kojoj su kroz podjelu letaka i razgovor sa građanima radili na promociji važnosti zaštite ljudskih prava i važnosti poštovanja ljudskih prava kao temeljnih Europskih vrijednosti.

  Sudionici su kroz interkulturalne večeri isto tako predstavili svoje zemlje kroz upoznavanje s tradicijom, kulturom te proizvodima karakterističnim za zemlje iz kojih dolaze te su također obišli Đakovo te znamenitosti grada Đakova.

  I u narednom razdoblju C:E:T platforma nastavlja s pripremom novih projektnih prijedloga te sa sudjelovanjem na međunarodnim aktivnostima u sklopu Erasmus+ programa, a slijedeća razmjena mladih odvijati će se već u prosincu kada u Đakovo dolazi 36 mladih iz 6 država.

  Poziv je upućen i mladim Đakovčanima da se također priključe ovim aktivnostima.

  Foto: C:E:T platforma

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog