Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ženka šnaucera Rolanda Kolarevića svjetska šampionka

  O uspjehu hrvatskih, odnosno đakovačkih kinologa svjedoči i plasman Đakovčanina Rolnada Kolarevića, odnosno njegove kuje srednje šnaucera papar i sol koja je na nedavnoj Europskoj izložbi pasa svih pasmina, a u okviru koje je održana i Svjetska specijalna izložba šnaucera i pinčera, osvojila naslov svjetskog prvaka. Time je postala najbolja kuja srednjeg šnaucera papar i sol za 2018. godinu. Organizator te izložbe je Svjetska organizacija uzgajivača šnaucera i pinčera (ISPU), a u konkurenciji je bilo 49 kuja.

  “Za nas ovo definitivno nije nešto što se događa svaki dan jer je to ogroman uspjeh samim tim što je ona prvi svjetski prvak te pasmine iz Hrvatske u organizaciji ISPU-a. Mnogim uzgajivačima diljem Europe to se ne dogodi nikada u životu pa je to dodatna težina ostvarenog rezulotata za našu uzgajivačnicu Lady´s Pride”, objašanjva Kolarević.

  Osim toga, Kolarević je osvojio i drugo mjesto u međurazredu s još jednom kujom, dok je Hrvoje Crnoja osvojio treće mjesto u konkurenciji mladih kuja velikog crnog šnaucera.

  O kvaliteti hrvatskih kinologa govori i podatak da je najbolji pas svih pasmina u konkurenciji 15.500 pasa, koliko ih je ukupno bilo na ovoj najvećoj dosad europskoj izložbi, bio dalmatinski pas u dobi od 9 godina hrvatskog uzgoja i vlasništva Željke Halper Dražić. 

  Foto: R.K.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog