Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županija sufinancira izradu projektne dokumentacije

  Izrada projektne dokumentacije za općine i gradove često je veliko proračunsko opterećenje, ponekad i razlog odustajanja ili odgode pripreme projekta koji se želi nominirati za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH. Kako bi pomogli jedinicama lokalne samouprave u pripremi projektne dokumentacije, u proračunu Osječko-baranjske županije ove je godine osigurano 1,5 milijuna kuna, a do sada je iskorišteno 495 tisuća pa je za raspodjelu ostalo još nešto više od milijun kuna.

  Ovaj oblik potpora je značajan jer je riječ o projektima od životne važnosti za jedinice lokalne samouprave koje zbog malih proračuna često ne mogu uopće ići u projektiranje pojedinih objekata koje žele graditi. Na ovaj način mogu ostvariti do 50 posto ulaganja, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te pozvao načelnike i gradonačelnike s područja Osječko-baranjske županije da se jave za korištenje preostalog iznosa potpora.
  Sredstva nisu bespovratna, nego ih je korisnik ukoliko prođe na ovom natječaju, obavezan vratiti po isplati prve rate za prihvatljive troškove. Maksimalni iznos potpore po korisniku iznosi 250.000 kuna odnosno 50 % po pojedinom projektu. Potpore se odobravaju za troškove investicijskih i drugih studija te drugih pripremnih dokumenata, troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih usluga, elaborata i studija izvodljivosti i druge dokumentacije za čiju izradu se utvrdi potreba prilikom izrade dokumentacije, a sve sa ciljem realizacije Županijske razvojne strategije koji se odnosi na razvoj infrastrukturnih sustava radi unapređenja kvalitete života u ruralnom prostoru.
  Potpora se odobrava za opravdane troškove nastale poslije 1. siječnja 2014. godine. Prihvatljiva ulaganja u Podmjeri 7.2. tip operacije 7.2.2. su ulaganja u dokumentaciju za građenje nerazvrstanih cesta. Prihvatljiva ulaganja u Podmjeri 7.4. su ulaganja u dokumentaciju za građenje vatrogasnog doma i spremišta, društvenog doma/kulturnog centra, turističkog informativnog centra, dječjeg igrališta, sportske građevine, objekte za slatkovodni sportski ribolov, rekreacijske zone na rijekama i jezerima, biciklističke staze i trake, tematske putove i parkove, građevine za ostvarivanje njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu, javne zelene površine, pješačke staze, groblja, tržnice i drugo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog