Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za energetsku obnovu u OBŽ prijavljeno još 12 projekata

  Osječko-baranjska županija veliku pozornost posvetila je energetskoj obnovi i poboljšanju uvjeta boravka u zgradama u svom vlasništvu, a u kojima se obavljaju djelatnosti javne namjene uz korištenje sredstava fondova Europske unije. Trenutno je u pripremi i provedbi ukupno 54 projekta energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, bolnica, domova zdravlja i zdravstvenih stanica, domova za starije i nemoćne, čija je ukupna vrijednost više od 170 milijuna kuna, od čega će Osječko-baranjska županija sufinancirati iznos od 46 milijuna kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 95 milijuna kuna, dio sufinanciranja planira se osigurati od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 29 milijuna kuna.

  Ovim velikim brojem projekata Osječko-baranjska županija je najuspješnija u provedbi projekata energetske obnove, a značajni učinci očitovat će se u uštedama potrošnje energije, poboljšanju standarda i kvalitete usluga u zgradama te očuvanju i unapređenju fonda nekretnina u svom vlasništvu, kao i podizanju standarda stanovništva u općinama i gradovima u kojima se zgrade obnavljaju.

   U sklopu tog programa početkom rujna prijavljeno je 12 projekata na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, koji se financira sredstvima operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Među tih 12 projekata je i zgrada Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Osnovne škole Luka Botić Viškovci, Osnovne škole Matija Gubec Piškorevci, Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci za Područnu školu Koritna i Područnu školu Kešinci.

  Ukupna vrijednost tih novih 12 projekata iznosi 23,5 milijuna kuna.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog