Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obljetnica oslobađanja vojnih objekata u gradu

  bty

  bty

  Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulom branitelju Željku Trbari u vojarni 3. Gardijske brigade “Kune” u Dračicama počelo je obilježavanje 27. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u gradu.

  Uz predstavnike 122. Brigade, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske, policije i Grada, komemoraciji je bio nazočan i otac pokojnog Željka Pavo Trbara i sam sudionik tih borbi.

  I Zvonimr Berc, jedan od sudionika borbi za oslobođenje vojarni i tadašnji zapovjednik Druge bojne 107. Brigade, prisjetio se prve žrtve borbi za oslobođenje vojarni u gradu.

  Sudionici tih borbi, kako ističe Berc, s ponosom se prisjećaju zbivanja od prije 27 godina.

  Program oblježavanje 27. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u gradu pod nazivom “Zvonila su zvona katedrale naše” nastavlja se sutra, 15. rujna, u 17:15 kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca.

  Komemoracija će biti nastavljena u prostorijama Udruge veterana, a predviđena je i prigodna izložba fotografija “Đakovo u Domovinskom ratu”. U 18:30 u katedrali je misa za poginule, a od 19:30 je druženje u vrtu Doma hrvatske vojske.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog