Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • General Barić: “Nadam se da braniteljski prosvjed nije ispolitiziran”

   

  bty

  bty

  bty

  bty

  Komemoracijom kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u subotu je obilježena 27. obljetnica oslobođenja vojnih objekata u gradu. Uz predstavnike braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, policije, Grada, prisjećanju na ta zbivanja i poginule bio je nazočan i general Slavko Barić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske.

  Zbivanja 1991. godine bila su sudbonosna za nastanak hrvatske države koja u to vrijeme još nije bila međunarodno priznata i upravo stoga su bila presudna”, istakuo je u izjavi na RĐ general Barić.

  Komentirajući najavljeni braniteljski prosvjed u Vukovaru, izaslanik predsjednice Republike kazao je da branitelji imaju pravo izražavati svoje mišljenje, ali da se može govoriti o tome je li to pravi trenutak ili ne.

  “Ono što se treba prepoznati kod branitelja to je prije svega politika koja vodi računa o braniteljima, vodi računa o dignitetu Domovinskog rata, vodi računa o interesima Republike Hrvatske i onome što nas čeka u svemu ovome i ja se nadam da to stvarno nije ispolitizirano i da  je to  samo poticaj bržeg rješavanja problema koji su dvadeset sedam godina nedovršeni ili nisu na najbolji mogući način postavljeni. Ono što ne bih volio, ne bih htio da postoji ponovna manipulacija sa braniteljima da žele biti određeni politički faktor i tu u tom smislu, ako je to tako, onda je neprihvatljivo”, kazao je general Barić.

  O političkim konotacijama najavljenog prosvjeda general Barić kaže:

  “Prosvjed je uvijek za nešto, ili protiv nečega ili nekoga i u tom slučaju volio bih da je najavljeni prosvjed za, da ima pozitivni predznak. Političku procjenu koliko i da li on može štetiti premijeru vrlo teško je reći, ali, koliko znam, gradonačelnik Vukovara je član HDZ-a, vladajuće stranke i u tom smislu mislim da on ima i tu stranačku odgovornost prema svojoj vladi, prema stabilnosti, jer nije vrijeme niti za rušenje, niti za spletkarenje ili političke poteze koji bi nanijeli štetu ili ovoj vladi ili vladi općenito baš na takav način”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog