Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dosad u prometu smrtno stradalo 19 osoba

  Jučer, 20. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zatečena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,19 sati na đakovačkoj obilaznici kada je zaustavljen 54-godišnji hrvatski državljanin iz Drenja  te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,10 g/kg.

  U razdoblju od 1. siječnja do 19. rujna ove godine na području Policijske uprave osječko-baranjskr evidentirano je 16 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je 19 osoba smrtno stradalo, što je za dvije osobe ili 11,76% više smrtno stradalih osoba u odnosu na isti period 2017. godine.

  Najveći broj prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom dogodio se zbog neprilagođene brzine , odnosno 73,33%, a u 6 prometnih nesreća ili 40,00% svih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima evidentiran je utjecaj alkohola kod sudionika prometne nesreća.

  Zbog toga će se do kraja 2018. godine, a posebno u dane vikenda, na području cijele PU provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća. Posebno će se obratiti pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, upravljanje vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje pod zabranom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i drugim težim prekršajima.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog