Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Brešić: “Đakovo piše modernu povijest hrvatske književne kritike”

  U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu danas je predstavljen Zbornik Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, najavljena je dodjela Nagrade Julija Benešića te najavljeni sljedeći, susreti koji bi se trebali održati u lipnju 2019. godine. Tema 22. Đakovački susreta hrvatskih književnih kritičara , kako doznajemo od Mirka Ćurića, je “Granice književne kritike”.

  U predstavljanju su sudjelovali i Lada Žigo Španić, Miroslav Mićanović, Vinko Brešić i Josip Palada.

  Govoreći o odjecima Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara u Zagrebu profesor dr. Vinko Brešić, jedan od ranijih laureata, kaže da je upravo ova đakovačka manifestacija pokazala “ne samo da krize književne kritike, o kojoj se govori već godinama, nema nego da imamo i književne kritike i književnih kritičara”.

  “Dapače, ovoga časa možemo pisati i modernu povijesti hrvatske književne kritike zahvaljujući, naravno, Đakovu”, izjavio je Brešić ističući da bi književna kritika danas trebala zanimati sve one kojima je stalo do hrvatske kulture i književnosti.

  “Jedini je problem kako doći jer medijska transformacija da su tiskani mediji u povlačenju, a ovi elektronički dominantni, ali nestandardizirani i teško je doći do portala koji nudi poneke odgovore. No, mislim da će se to u doglednoj budućnosti riješiti”, kaže Brešić.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog