Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Marija Šćekić na zidinama sinjskog Starog grada

  “Alka ples slobode” – najnovija je predstava Marije Šćekić i njezine Umjetničke organizacije Histerija Nova koja će sutra (subota) u 21 sat biti izvedena na južnim zidinama Tvrđe Stari Grad u Sinju.

  Dio je to programa ovogodišnjih Dana 303. Alke i Gospe Sinjske koji se realizira u organizaciji Kulturno umjetničkog središta i Grada Sinja, a u okviru projekta “Sinj u sridu”.

  “U predstavi Alka – ples slobode, koja je nastala povodom dovršetka obnove zidina Starog grada, autorica svojim osebujnim umjetničkim izrazom i suvremenom estetikom stvara trodimenzionalnu iluziju kretanja arhitekture prostora. Vertikalnim plesom i 3D mappingom povezuje materijalni i nematerijalni aspekt kulturne baštine te skreće pozornost na kulturno-povijesni značaj ovog važnog lokaliteta.”

  Vertikalni ples predstavlja, kako pojašnjava autorica, vrlo uzbudljivu i efektnu formu suvremenog plesa koja se odvija u zraku uz potporu penjačkog užeta, a u pozadini izvedbe kao vizualna kulisa koristit će se 3D mapping projekcija na arhitekturi Starog grada. To je nova tehnika projiciranja koja gotovo bilo koju površinu može pretvoriti u dinamični video zid i omogućava zgradama da se miču, dišu, mijenjaju oblik pa čak i komuniciraju.

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

   

  Foto: Marko Dimić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog