Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijske potpore vatrogascima

  Ugovore o potporama Osječko-baranjske županije za sufinanciranje prostornih uvjeta 27 dobrovoljnih vatrogasnih društava jučer je potpisao zamjenik župana Goran Ivanović s predstavnicima 13 jedinica lokalne samouprave i 14 dobrovoljnih vatrogasnih društva.

  Naime, na području Županije djeluje 16 vatrogasnih zajednica s 142 dobrovoljna vatrogasna društva i tri javne vatrogasne postrojbe, a jedan od uvjeta za njihovo pravovremeno i kvalitetno djelovanje je postojanje prostornih uvjeta. Osječko-baranjska županija stoga redovito planira sredstva za izgradnju, uređenje i opremanje vatrogasnih domova koja su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i DVD-a. Javni poziv za to sufinanciranje objavljen je od 1. do 15. svibnja, provedena je potom redovita natječajna procedura te je stručno povjerenstvo predložilo županu Ivanu Anušiću donošenje rješenja o isplati ovih potpora.

  Iznos od 450.000kuna raspoređen je na sva društva koja su podnijela zahtjev, a među njima je i DVD Općine Satnica Đakovačka za uređenje fasade i obnovu stolarije vatrogasnog doma u Gašincima i za ugradnju grijanja.
  Ugovor su potpisali i predstavnici DVD Semeljci za zamjenu pokrova na vatrogasnoj garaži, DVD-a Gorjani za uređenje službenih prostorija vatrogasnog doma, DVD-a Kešinci za nabavu stolica i poboljšanje prostornih uvjeta, DVD-a Tomašanci za uređenje prostora za djecu i mlade u vatrogasnom domu, DVD-a Đakovo za renoviranje sanitarnih čvorova vatrogasnog doma te DVD-a Vrbica za mjestimično krpanje i bojanje sale vatrogasnog doma.

   

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog